Hoe snel is jouw website? En waarom is snelheid zo belangrijk?

Het is irritatiepunt nummer 1 bij vele internet gebruikers, een langzame website! Maar wat gebeurd er als potentiële bezoekers de snelheid van de website als langzaam ervaren? Wat is het effect op de conversie en voor de SEO?

Een langzame website heeft vaak tot gevolg dat potentiële bezoekers/klanten afhaken en verder gaan zoeken. Dit is iets wat je als organisatie of houder van een webwinkel uiteraard niet wilt. Maar een langzame website heeft niet alleen effect op de bezoekers van de website. Google neemt de snelheid van de website/webshop ook mee in jouw ranking.

Snelheid website en SEO

Naast de irritatie bij bezoekers heeft een langzame website ook een slechte invloed op de vindbaarheid van de website binnen zoekmachines. Kort gezegd: Het kost je “punten” binnen Google als de website niet optimaal is ingericht en hierdoor niet als “snel” word ervaren. Het optimaliseren/versnellen van de website zou in sommige situaties dus al kunnen bijdragen aan het verbeteren van de vindbaarheid binnen Google. Dit is ook 1 van de punten die wij bij Wizzonline testen voordat we een Online Marketing campagne opstarten.

Snelheid website en online marketing, hoger in google
Snelheid website, online marketing

Snelheid website en Conversie

De conversie van de website hangt ook samen met de snelheid, zo blijkt uit onderzoek. Bezoekers verwachten dat een website/webshop binnen 2 seconden laad en de relevante informatie voor hen toonbaar maakt. Gebeurd dit niet? Dan zijn ze zo weg!

Bijna 80% van deze bezoekers is ook niet meer bereid om terug te keren naar de website. Mocht je vervolgens nog terugkomen in de Google of Bing resultaten, word de website in veel gevallen dus genegeerd. Een echte killer voor je SEO inzet!

Online Marketing Rijswijk en Wizzonline

Actief online ondernemen is resultaatgericht werken. Hierdoor is actief online ondernemen te omvatten in Online Marketing. Wizzonline is dé Online Marketing specialist in Rijswijk die het dan net even anders aanpakt. Wij profileren onszelf als de Online Marketing collega uit rijswijk of sterker nog, de online marketing afdeling die je zelf niet hebt. We werken samen met jouw naar een bepaald (vooraf bepaald) doel en denken hierin graag in oplossingen mee in het belang van jouw organisatie.

De dienstverlening Online Marketing van Wizzonline betekent dat wij “in sync” gaan samenwerken. Dit waarborgen wij door periodiek de website en de resultaten nader te bekijken en bijvoorbeeld verbeteringen kunnen voorstellen in structuur, lay-out en SEO (Search Engine Optimization). Kort gezegd: je krijgt meer dan eens in de week dat mailtje met +1 op je zoekwoord.

Naast de overzichtelijk resultaten die u van ons in PDF vorm ontvangt, is er iedere 4 weken contact over het traject en de status van de website. We kijken naar de punten die in een eerder stadium zijn verwerkt en wat het effect hiervan is geweest. Vervolgens gaan we weer vooruit plannen. Van eenvoudige wijzigingen in afbeeldingen, teksten, lay-out etc. tot het compleet opzetten van SEO vriendelijke (landing)pagina’s die speciaal zijn gericht op 1 specifiek en relevant zoekwoord.