Een nieuwe website laten maken?
Vijf redenen om te kiezen voor een WordPress website!

“We moeten een nieuwe website laten maken.”

Deze woorden spoken al enige tijd door de wandelgangen van je bedrijf. Je bent dan waarschijnlijk net begonnen met een onderneming of je bent al behoorlijk wat jaren actief en de huidige website, die ca. 6 jaar geleden is ontwikkeld, begint inmiddels te piepen en kraken bij iedere druk op de publiceerknop.. En na aandringen van vooral de commerciële afdeling, want ja dit kost ons wel leads.., begin je er zelf ook wel bewust van te worden: “Het is tijd voor een nieuwe website!”

Gelukkig kan de dame/heer van de HR-afdeling ook een behoorlijk woordje typen en aangezien de waan van de dag “knallen met content” betreft, zou een eenvoudig te beheren website de ideale uitkomst bieden. Som deze (en waarschijnlijk nog vele andere) wensen bij elkaar op en je komt uit op een supermoderne, mega functierijke, grafisch perfecte online vertegenwoordiging van jouw bedrijf, maar dan wel makkelijk natuurlijk… Hmm…

WordPress en wat nog meer?

Misschien heb je je inmiddels al iets meer verdiept in de mogelijkheden. Namen als WordPress, Joomla, Magento, Shopify, Wix en Weebly zijn dan mogelijk al menig browsertab gepasseerd. Ieder van deze platformen heeft zo zijn eigen voordelen en sommige hiervan zijn gericht op specifieke doeleinden. Zo heeft het bijvoorbeeld alleen zin om Shopify of Magento te gebruiken als je een online winkel beheert. Maar de grote vraag blijft, waarom dan toch WordPress in plaats van al deze concurrenten?

“WordPress gebruiken is voor ons een no-brainer. Niet voor niets gebruikt 34% van het web dit platform.”

WordPress logo

Vijf redenen waarom een WordPress website laten maken

Maargoed, ik had beloofd je vijf redenen te geven, waarom ik denk dat je het beste kunt kiezen voor een WordPress website. Dus zonder het verhaal nog onnodig langer te maken… 3, 2, 1 Go!

#1

WordPress is gratis!
Dat merk je onderaan de streep

Geen enorme investering, geen maandelijkse kosten die maar blijven doorlopen. Je zou zelfs simpelweg naar WordPress.com kunnen gaan en downloaden maar. Zo, klaar! Je nieuwe website staat op je bureaublad. Maar hoe komt die nou mooi, veilig en snel op het web? Daar heb je een betrouwbaar webbureau met verstand van WordPress voor nodig. Je denkt dan misschien, wat houd het gratis zijn van WordPress dan nog voor mij in? Eenvoudig, WordPress is een open-source Content Management Systeem wat onderdelen als een editor, media-uploaden, schrijven naar een database etc. standaard voor haar rekening neemt. Hierdoor hoeven webbureau’s niet meer vanaf stap 1 na te denken over basisfunctionaliteit, veiligheid en gebruikersgemak. Een webbureau, kan na installeren, direct starten met het creëren van een perfecte online vertegenwoordiging van jouw bedrijf, welke ook nog eens door de dame/heer van HR kan worden gebruikt. Dat scheelt een berg in de kosten.

#2

WordPress is flexibel en aanpasbaar naar ieder type website

Jij bent uniek! Dat is ieder bedrijf en tevens ook onze benadering van ieder website project dat we oppakken. Je hebt dan uiteraard wel een platform nodig wat daadwerkelijk hiervoor geschikt is. Een aantal voorbeelden hier rechts.

En nog vele andere type websites. Dus heb je specifieke online wensen? Grote kans dat het met WordPress te realiseren is. Deze veelzijdigheid geeft WordPress een groot voordeel ten opzichte van de concurrentie, waar vaak moet worden gekozen voor een template en na invulling hiervan het ook wel ophoud met de mogelijkheden.

Een aantal voorbeelden van website types welke met WordPress kunnen worden ontwikkeld:

  1. Zakelijke websites
  2. E-commercesites
  3. Membershipsites
  4. Forums
  5. eLearning-websites
  6. Vacaturesites
  7. Mediagerichte websites

Door de jaren heen hebben wij inmiddels in ieder van deze categoriën diverse websites opgeleverd.

#3

Het is eenvoudige te leren en heeft een enorme gemeenschap

Hier is je account en ga maar aan de slag. Dat zou de perfecte learning-curve zijn. Voor WordPress merken wij dat het in de praktijk vaak niet veel scheelt. Als wij websites overdragen geven we uiteraard instructies mee, maar na een aantal minuten klikken weten klanten vaak al hoe de vork in de steel zit.

Pagina’s vind je onder “pagina’s”, de nieuwsberichten vind je onder “Berichten” etc. Zonder twijfel dat de dame/heer van HR dit binnen no-time onder de knie heeft.

#4

Je kan je website oneindig blijven opschalen en uitbreiden

Je wilt groeien met je bedrijf. Instappen in een platform wat je oneindig kan blijven uitbreiden met nieuwe functionaliteiten past dan perfect bij deze wens. Nieuwe thema’s en nieuwe plugins worden op dagelijkse basis toegevoegd aan de gemeenschap, ongetwijfeld dat hier ook mogelijkheden tussen zitten die jouw bedrijf weer verder helpen. Bij veel concurrenten van WordPress kom je bij opschalen al snel tegen verhoging van de (vaak maandelijkse) kosten aan, daar waar veel van de WordPress plugins nog steeds gratis zijn.

#5

Een SEO sterke WordPress website met behulp van plugins

Je wilt bovenaan staan in Google! Of in ieder geval op de eerste pagina, daaronder heeft het naar onze mening ook niet heel veel effect. SEO draait grotendeels om goede content. WordPress heeft diverse plugins om je hiermee op weg te helpen. Wij gebruiken hiervoor het liefst de tool Yoast SEO. Deze tool krijg je ook van ons geïnstalleerd bij oplevering van je nieuwe website. Met de Yoast SEO tool vind je in de back-end van WordPress op iedere pagina de kolom Yoast SEO terug met hierin allerlei gekleurde balletjes. Van rood, naar oranje en vervolgens groen. Yoast SEO geeft je tips en helpt je de content van je pagina zo optimaal mogelijk op te maken. En nog het mooiste, ook Yoast SEO is gratis!

En dat waren er vijf

En zo zijn er dus nog tal van andere redenen, waarom WordPress voor ons een no-brainer is. Kort samengevat kunnen alle hedendaagse wensen voor een website of een webshop worden afgevangen binnen dit veelzijdige en eenvoudig te beheren platform.

Aan het denken gezet? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we denken graag met je mee!

Kopje koffie?

Een vraag over dit artikel?

Mail Dennis!

Of bel ons kantoor

070 20 54 321

Wizzonline - Dennis van Swieten - Online Marketeer (SEO specialist)